Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Next
1
Midden formaat / Re: Zon- en kunstlicht.
« Laatste bericht door loek schenk Gepost op Vandaag om 10:41:27 »
Kunstlicht zit meestal in de buurt van , zeg 3000 tot 3300 graden kelvin waardoor er minder blauw in zit en is meestal diffuus.
Zonlicht bij onbewolkte hemel zit meestal, afhankelijk van de tijd van de dag, in de buurt van 5000/6000 graden kelvin en is meestal knalhard ook zit er meer blauw in wat natuurlijk op het onderwerp kan reflecteren en zodoende een  een wat wat ruimere toonschaal kan geven. Ook de schaduw werking is heftiger en dat geeft hoger contrast.
2
Introductie / Re: Hallo!
« Laatste bericht door Mr_Flibble Gepost op Vandaag om 10:01:51 »
Welkom op het AFF, Faizel :)
3
Introductie / Hallo!
« Laatste bericht door Faiz Gepost op Vandaag om 09:59:51 »
Hallo!

Gedurende mijn “research”/zoektocht naar een middenformaat analoog camera ben ik op dit forum terecht gekomen. Na wat rondgekeken te hebben, maar ook even geregistreerd.

Korte intro:
Ik ben Faizel, kom uit Amersfoort. In mijn “vrije tijd” freelance fotograaf waar ik voornamelijk bruidsreportages en muziekfotografie doe, maar te weinig portretten. In dat laatste wil ik me dit jaar meer toeleggen, in combinatie met de bruidsreportages. Dat doe ik allemaal voornamelijk met mijn Nikon DSLR’s (D750, D7100) en Fujifilm mirrorless X-T20, en zo heel af en toe gaat er een Canon EOS500 mee, yups een analoog :)

De reden waarom ik een middenformaat analoog erbij wil hebben, is dat het beeld wat je daarmee kunt creëren ronduit onevenaarbaar is als DSLR gebruiker.
Ik kom nog uit de 135 rolletjes tijd, en heb gedurende die tijd redelijk wat rolletjes volgeschoten, voornamelijk zwart/wit rolletjes. Mijn instap in de digitale DSLR wereld was pas in 2013 met een Nikon D7100. Maar de “feel” en “oempf” van analoog krijg je (ik tenminste, maar dat kan misschien mijn gebrek zijn ;) ) niet zo lekker op je scherm. Dus pak ik met enige regelmaat mijn Canon EOS500 er maar bij.

Oké, 35mm film is leuk…. Maar voor portretten wil ik er gewoon meer uithalen. Meer is groter, dus een stap hoger naar middenformaat. Daar ben ik me nu een beetje aan het richten. Heb wel wat mooie toestellen op het internet voorbij zien komen, maar moet me nog even wat dieper verdiepen in de “pro’s” en “cons” van de verschillende merken.
Mijn shortlist momenteel is:
Hasselblad 503CW / 501CM
Mamiya 465 / RZ67
Bronica ETRS

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. Ik ga even verder met het vergaren van info  :)

Tot ziens!
 

 
4
Scanners / Re: negatiefhouders Epson Perfection V700
« Laatste bericht door defotobakker Gepost op Vandaag om 09:54:11 »
nou ja, Dasca is niet tevreden, dus het maakt eigenlijk niet uit of wij wel of niet tevreden zijn.. iemand oppert betterscanning, wellicht interessant eens informatie over op te zoeken Dasca..
we zijn toch allemaal wel op de hoogte dat er een verschil is tussen : negatief houders en negatief geleiders...
en dat je dat in de scan software moet invoeren?
5
Scanners / Re: negatiefhouders Epson Perfection V700
« Laatste bericht door HoodedOne Gepost op Vandaag om 09:42:24 »
Heb even lopen zoeken, en er zijn net na de introductie van de V800/850 inderdaad problemen geweest met de houders. Maar volgens Epson zouden deze opgelost moeten zijn.
Zoals Tom al aangaf is de filmvlakheid van de oude houders ook twijfelachtig. Zal eens kijken waar ik de nieuwe houders kan bestellen (scandig zal ze wel hebben).
6
Scanners / Re: negatiefhouders Epson Perfection V700
« Laatste bericht door Tom Van de Peer Gepost op Vandaag om 08:59:43 »
Ik heb een V750.
Scannen van 120 film gaat redelijk goed, al ben ik er zeker van dat de film nooit echt goed vlak gehouden wordt.
35 mm film fotografeer ik. Gaat veel sneller en de kwaliteit is niet vergelijkbaar met die van de scanner.
Ik wacht nu op de levering van mijn pixl-latr https://pixl-latr.com/ Ik hoop dat 120 film "scannen" dan vlotter gaat.
Groet,
Tom
7
Scanners / Re: negatiefhouders Epson Perfection V700
« Laatste bericht door ErwinNes Gepost op Vandaag om 01:38:50 »
De filmhouders van de V700 schijnen wel te passen voor 120 film. Die van de V800 zijn anders en daar gaat de 120 film niet lekker in.
8
Reparatie & restauratie / Re: Widelux: te langzame sluiter
« Laatste bericht door cmug Gepost op Vandaag om 00:35:18 »
Ik heb een advies & hulp gevraagd aan een professioneel klokken reparateur. Die vertelde dat de assen niet super, maar zeker niet slecht waren (kortom niks aan doen). Polijsten betekend dunnere assen, dus meer speling en mogelijk  de lager bussen vervangen. De klokken maker heeft 1 bus vervangen. Knap hoe exact werk ze heeft afgeleverd.
Met alle reiniging, polijsten en smering heb ik de wrijving terug gebracht. Wat voorheen 5 seconden was zit nu op 3,2 seconden. Ideaal zou 2,5 seconden zijn. Dus goed vooruitgang geboekt.
9
Midden formaat / Re: Zon- en kunstlicht.
« Laatste bericht door Fotomaan Gepost op Vandaag om 00:21:07 »
Ik vermoed dat het een combinatie is van in’t ieder geval twee zaken.
Ten eerste komt het zonlicht van maar een kant waardoor er meer schaduw ontstaat waardoor er meer grijstinten ontstaan en ten tweede dat het licht van de lampen minder of dan toch zwakkere kleuren in zich heeft.
10
Scanners / Re: negatiefhouders Epson Perfection V700
« Laatste bericht door HoodedOne Gepost op 21 februari 2019, 22:40:28 »
Ik zat net een ander filmpje van hem te bekijken  :D

Maar ik heb al veel klachten gehoord over de filmhouders van Epson. Maar dit is de eerste keer dat ik hoor, dat de film niet zou passen.
En ondertussen ga ik gewoon verder met het scannen van 6x13 negatieven op mijn Epson V750.  ^^
Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Next
topsecret-dna