Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Next
1
Net binnengekregen! / Re: Vrijdagochtend rommelmarkt in Arnhem
« Laatste bericht door Fred Gepost op Vandaag om 00:57:17 »
Zo kan een Lomo-camera ineens een heel serieuze camera worden, afhankelijk van wie hem vasthoudt.

is dat niet met alle camera's zo? :-)

Met een Diana kun je inhoudelijk misschien een goede foto maken maar met zo'n plastic lensje zal het technisch niet veel worden.
Eem Lomo camera is ook gemaakt om alles van het toeval af te laten hangen en dankbaar gebruik te maken van de imperfectie.
2
Net binnengekregen! / Re: Vrijdagochtend rommelmarkt in Arnhem
« Laatste bericht door MacSimski Gepost op Vandaag om 00:02:55 »
Zou 3d-printen geen optie kunnen zijn?  Geen idee hoe goed die plastics tegen ontwikkelchemie kunnen.

3d prints vinden het heel fijn om op een plat vlak opgebouwd te worden. daarnaast is het oppervlak ruw en loop je kans je negatieven te beschadigen. misschien in ABS printen en dan met thinner de huid vlak krijgen, maar abs heb ik liever niet in mn printer.

   Zo kan een Lomo-camera ineens een heel serieuze camera worden, afhankelijk van wie hem vasthoudt.

is dat niet met alle camera's zo? :-)
3
Panorama / Re: macsimski's Horizont werk
« Laatste bericht door MacSimski Gepost op 25 augustus 2019, 23:54:13 »
Die fraaie heb ik inmiddels afgedrukt, maar 24cm hoog is veel te klein. :-) gradatie 5 gaf het mooiste resultaat. 3 was wat aan de wollige kant. ik heb harmann browntone ontwikkelaar gebruikt met ilford mg IV papier. het wordt tijd om de jobo drum maar eens tevoorschijn te halen voor het grotere werk.

vandaag weer wat rolletjes gescanned. kleur dit keer

8.
deze had wat ruimer gemoeten. nu mis je toch de zoeker. maar het resultaat bevalt me toch.


Woman with Power by Simon Claessen, on Flickr

9.
Ja. die kast was knalroze


not so obvious by Simon Claessen, on Flickr

10.
voor de verandering weer eens eentje horizontaal.


In the shadow by Simon Claessen, on Flickr
4
Kleinbeeld / Re: Blanche het peird en Merjet
« Laatste bericht door Ed Post Gepost op 25 augustus 2019, 23:21:59 »
Weer leuk om te zien. Ik heb al eerder soortgelijke foto's van je gezien.
5
Kleinbeeld / Re: Blanche het peird en Merjet
« Laatste bericht door Fotomaan Gepost op 25 augustus 2019, 23:15:39 »
Ik heb het ongeveer twaalf jaar geleden nog gezien langs het Wilhelminakanaal tussen Tilburg en Haghorst. Daar waren een boer en zijn zoon of knecht aan het ploegen met twee paarden die niets op elkaar leken. Groot naast klein en bles naast zwart.
De oudste van de twee liep aan het einde van de akker telkens in zijn eentje naar de andere kant om daar een stok met een vlaggetje in de grond te steken om vervolgens op zijn schreden terug te keren.
Weer terug, het span was inmiddels gekeerd, gaf hij een kletsende klap op de billen van het grootste paard en ging het richting de stok met het vlaggetje.
Het was niet de eerste keer dat ik iets dergelijks zag maar wel erg lang geleden vandaar dat ik het een tijdje met veel belangstelling heb bekeken.
6
Vergroters zwart-wit / Re: Durst 138S LED
« Laatste bericht door martingewis Gepost op 25 augustus 2019, 21:09:33 »
Volens mij is de lamp die je in de Laborator gebruikt iets krachtiger dan wat ik gebruik, ik heb de  Focomat II C en de Kindermann 4x5 ' vergroter voorzien van een Sylvania LED lamp ,   17.5 W  ( 121 w) 4000 K.

Zo te zien is Uw lamp door de bolvorm beter geschikt voor de Laborator dan de mijne.

De lamp in deze vergroters schijnt wel direct op de condensors,zonder omleidingen dus.
Trouwens ik vind 24 sec bij f;11 voor een 30x40 vergroting  prima , je hebt bijna altijd iets tegen te houden of door te drukken .
Je hebt een gelijkmatige uitlichting als dat met  een 13x18 cm negatief is , zal het met kleinere formaten zeker in orde zijn.de lamp zit dus dan op de juiste hoogte,ik weet wel niet meer of bij een Laborator 13x18 de lampvoet in de hoogte kon versteld worden,
het waren wel peervormige lampen,maar op Uw foto zie ik toch dat de lamp wel in hoogte kan versteld worden.
Ben ook niet ontevreden over de tijden. Heb me een rotje gezocht naar zo'n grote bol. Zijn er ook nog niet zo lang want had er al vaker naar gezocht. Tot nu toe zeer tevreden. Nu nog twee negatiefhouders fixen voor kb en mf en ik heb een ideale vergroter!

Verstuurd vanaf mijn Nexus 9 met Tapatalk

7
Camera's / Re: Praktica B serie
« Laatste bericht door Peter v G Gepost op 25 augustus 2019, 20:08:49 »
Dankje Toines.

Ik had al lopen zoeken op YouTube maar niets gevonden. En nu ik weet dat het direct onder de mount te vinden is ga ik me er maar eens aan wagen.

Thx.
8
Net binnengekregen! / Re: Vrijdagochtend rommelmarkt in Arnhem
« Laatste bericht door michiel Gepost op 25 augustus 2019, 19:48:10 »
dank je. Ik zal eens kijken of het mogelijk is om een gietmal van dat hulpstuk te maken is, zodat incomplete weer compleet te maken zijn.

Zou 3d-printen geen optie kunnen zijn?  Geen idee hoe goed die plastics tegen ontwikkelchemie kunnen.

de enige fabrikanten die nog (serieuze) analoge camera's maken zijn Leica en Rolleiflex en die zijn voor een normaal mens niet te betalen.

Alle analoge camera's zijn natuurlijk nu het domein van verzamelaars, hobbyisten en kunstenaars.   Zo kan een Lomo-camera ineens een heel serieuze camera worden, afhankelijk van wie hem vasthoudt.
9
Camera's / Re: Praktica B serie
« Laatste bericht door toines Gepost op 25 augustus 2019, 19:13:48 »
Ikke. ^^

Twee maal een BC1 (mijn broer en ik kochten ze gelijkertijd, zijne ligt nu bij mij 0:) ).
En een BCA nooit gebruikt in de originele dozen. (Ooit eens gewonnen.)

Sigma 28-70 en Sigma 70-210.
Pentacon 1.8-50
Pentacon 2.8-135
Pentacon x.x-28 , maar deze werkt niet goed. Het diafragma word niet altijd goed doorgegeven aan de camera. (Iemand een tip? Ik vermoed de inwendige contactjes die de positie vd diafragma doorgeven...oid...)

Ik vind het fijne camera’s om te gebruiken en bovenal......was ik er vroeger (te) voorzichtig mee, nu gaan ze gewoon lekker mee. (Raar eigenlijk. ::) )

Ik maakte er vroeger vooral dia’s mee.
Als je de mount losschroeft en verwijderd zie je meteen 2 sleepcontactjes, die kunnen of vuil zijn maar ook wat lam geworden zijn en dan is het een kwestie van voorzichtig bijbuigen. Ook de contactbaantje kun je dan meteen reinigen. De constructie is vrij simpel dus goed te repareren.
10
Midden formaat / Re: Elektriciteitsmasten
« Laatste bericht door Mono Gepost op 25 augustus 2019, 19:05:55 »
Citaat
Andere tips / commentaar zijn ook welkom. Zowel qua techniek als qua 'goede onderwerpen/composities zien in zwart-wit'.

In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.

Het missen van kleur kun je als een beperking zien (hoewel het ook juist bevrijdend kan werken).

Een andere beperking is het missen van de derde dimensie, ook wel diepte genoemd. Daar hebben alle fotografen mee te maken (behalve dan natuurlijk de stereo-fotografen). In dit verband brengt de standaardlens nog een extra beperking. Aan de ene kant is die zeer universeel, aan de andere kant zullen critici zeggen dat het vlees noch vis is.
Met een telelens kun je door middel van scherptediepte een onderwerp heel goed los maken van de achtergrond (of voorgrond) en daarmee een bepaalde vorm van diepte suggereren. Met een standaardlens kan dat alleen als hij zeer lichtsterk is (of als je heel dichtbij komt).
Groothoeklenzen bieden weliswaar een grote scherptediepte, maar deze objectieven geven weer een overdreven perspectief waardoor er ook diepte kan worden gesuggereerd.

Met een standaardlens heb je dit allebei in beperkte mate en zul je dus nog meer je best moeten doen om foto's toch wat dieptewerking mee te geven. Behalve het denken in zwartwit vind ik dat jij ook in dit opzicht op de goede weg bent. Ik zie dynamische lijnenspellen, diagonalen etc. En die laatste foto (5) is heel lekker hoor! Als je die ergens gaat exposeren (en dat is-ie waard wat mij betreft) dan moet je er volgens mij juist niet bij vermelden wat het is. Door het ontbreken van die derde dimensie wordt de kijker even op het verkeerde been gezet. Maar als hij /zij ooit een elektriciteitsmast heeft gezien (en wie heeft dat niet) dan zal het kwartje snel vallen.
Waar we het bij deze foto nog over zouden kunnen hebben is wat het beste scherpstelpunt is, maar goed is-ie toch wel.

Citaat
Daarom dacht ik, ik ga opzoek naar licht/donker patronen en duidelijke vormen en lijnen.

Nogmaals, ik vind dat dat al behoorlijk goed is gelukt, met name de vormen en lijnen. Met licht en donker is natuurlijk nog veel meer mogelijk. Denk aan silhouetten (tegenlicht) of juist pal zijlicht (strijklicht). Met dat laatste kun je ook geweldig de diepte laten zien. Een grof gestucte muur komt dan ineens tot leven. Of wat dacht je van een natte, pas geploegde akker met half tegenlicht? Bij het juiste standpunt heb je dan zowel structuur als lijnenspel.

En dan heb ik het alleen nog maar over dode dingen voor de camera ...
Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Next