Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Next
1
Van alles wat! / Re: C41 kit
« Laatste bericht door willemse Gepost op Vandaag om 16:31:09 »
De ATL 1000 film processor is te koop :)
Wim
2
Van alles wat! / Re: AVG
« Laatste bericht door FotovBueren Gepost op Vandaag om 10:25:28 »
Dat heeft met de AVG te maken, sinds dit jaar is een afbeelding van iemand ook een persoonsgegevens en dat moet 'beschermd worden', jij als maker moet aan kunnen tonen dat je zorgvuldig met deze gegevens omgaat en dat je er alles aan doet om deze te beschermen. Het beste kan je vooraf toestemming regelen, dat zou je in jouw situatie hebben kunnen doen, door vooraf kenbaar te maken dat er gefotografeerd word en dat de beelden openbaar gemaakt worden, mens zou dan bezwaar kunnen indienen, maar dat moet dan wel een gegrond bezwaar zijn. Bijvoorbeeld iemand is op een feestje, waar hij of zij eigenlijk niet mag zijn bijvoorbeeld. Charlotte Meindersma kan dat heel duidelijk uitleggen, ik nodig je uit haar website te bekijken met de artikelen over de AVG: https://www.charlotteslaw.nl/tag/avg/
3
Van alles wat! / Re: AVG
« Laatste bericht door sterremuur Gepost op Vandaag om 09:26:20 »
Ik heb o.a. dit in mijn privacy statement staan op de site www.lasninas.nl:

"Foto's:
Van onze optredens worden soms foto's of video's gemaakt en op deze website weergegeven. De rechten en verantwoordelijkheden van deze foto's liggen bij de maker van deze foto's. Las NiƱas biedt de maker een mogelijkheid om deze foto's te publiceren. Eenieder die bezwaar heeft tegen publicatie van afbeeldingen waar hij of zij op voorkomt kan beargumenteerd verzoeken deze afbeelding van de site te verwijderen."
4
Van alles wat! / Re: AVG
« Laatste bericht door PeterE Gepost op Vandaag om 08:30:18 »
Dank Michiel
5
Groot formaat / Re: Schot langs een roos
« Laatste bericht door martingewis Gepost op Vandaag om 08:00:42 »
Met je partner tegenover je aan tafel en dan maar heen en weer rollen: goed voor je relatie :{}
Maar ik zie de relatie softfocus/grootbeeld macro niet zo.
Hij had van mij nog wel wat scherper gemogen. En dat kwam omdat focussen op zo korte afstand met deze camera nog best een uitdaging is.

Verstuurd vanaf mijn G8441 met Tapatalk

6
Van alles wat! / Re: C41 kit
« Laatste bericht door Rafael Gepost op Vandaag om 07:40:51 »
Op 38 graden is de ontwikkeltijd 3:15. Op 30 graden 8 minuten. Buiten dat is het net wat makkelijker om de boel op 30 graden te houden (in een teiltje op het aanrecht of badkamer). De resultaten zijn hetzelfde.
7
Groot formaat / Re: Schot langs een roos
« Laatste bericht door dasca Gepost op Vandaag om 06:59:01 »
Met je partner tegenover je aan tafel en dan maar heen en weer rollen: goed voor je relatie :{}
Maar ik zie de relatie softfocus/grootbeeld macro niet zo.
8
Van alles wat! / Re: AVG
« Laatste bericht door michiel Gepost op Vandaag om 02:56:41 »
Je hebt de zogenaamde 'grond van gerechtvaardigd belang'  De locatie kan een belang hebben om het bedrijf te promoten; je kunt eeuwig discussieren of het promoten van een locatie belangrijker is dan de controle van de werknemers, maar het is in ieder geval een discussie.

Zie hier

Je ontkomt iig niet aan het informeren van alle betrokkenen, en als iemand bezwaar maakt moet je de foto's gewoon weghalen.  Maar je hebt geen expliciete toestemming nodig.

Houd er rekening mee dat een rechtbank of toezichthouder kan beslissen dat je toch toestemming had moeten vragen; de AVG wordt vaak zwart-wit uitgelegd als een regel die stelt dat toestemming altijd nodig is, maar er is wel degelijk een grijs gebied.
9
Kleinbeeld / Re: Parijs
« Laatste bericht door michiel Gepost op Vandaag om 02:33:11 »
Voor de goede orde, wat is BD voor iets?
10
Kleinbeeld / Re: Natacha
« Laatste bericht door michiel Gepost op Vandaag om 02:32:32 »
Misschien dat er op een lage bitdiepte is gescand, maar dat doet niet ter zake; aangenomen dat ze het niet uit noodzaak doet zit er iets nobels aan mensen die het straatbeeeld opfleuren met live muziek.  En door transitiviteit straalt dat af op je foto.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Next