De Fototas > Camera's

Nikon F4 opknappen of ...

<< < (2/4) > >>

Jonnie88:
Is het gevolg van die kapotte pinnetjes alleen maar dat je niet in de zoeker kan zien wat de camera doet (sluitertijd/diafragma/focus)?. En doet de camera het voor de rest nog wel?

Het lijkt me een dure reparatie en mischien wel duurder dan een andere F4 kopen. Voor een studio zou ik zelf eerder een 6x6/6x7 camera proberen. Een F4 is meer een camera voor het snellere werk buiten.

Persoonlijk vind ik een F4 niet een heel fijne camera; ik heb zelf vorig jaar een F90 gekocht en die vind ik veel fijner.

Jon

jaimiepeeters:
Ik heb naast de F4 ook de F90 en de N90x hier staan. De F90 en N90x zijn electronisch instelbare camera's en de F4 handmatig/mechanisch (knopjes). Dat vind ik wel 'leuker' aan de F4.
Verder is het idd dat ik alleen maar niet de instellingen zie in de viewfinder. Een tijd geleden kon ik een nieuwe viewfinder kopen voor 75€. Dat is eigenlijk het enige wat kapot is. Verder zou ik hem wel na willen laten kijken of hij nog goed scherp stelt etc. Ook moet ik wel een andere lens ervoor kopen, want de 35-107 lens die er nu op zit is niets voor mij. Bij elkaar dus minstens 150 (voor 50mm 1.8 lensje) + 75 voor viewfinder.

jaimiepeeters:

--- Citaat van: Jonnie88 op 25 maart 2012, 21:27:10 ---Voor een studio zou ik zelf eerder een 6x6/6x7 camera proberen.

--- Einde van citaat ---

Heb je ook een tip welke dan bijv?

henkvanzuylen:
Van Nikon heb ik geen verstand....maar voor studiowerk zou ik ook eerder voor MF gaan.
Hasselblad, Mamiya RB of RZ67, Pentax 6x7...en zo zijn er nog wel meer te noemen.

Succes met je besluit.

Henk

fovi45:
Het hangt er ook vanaf wat je in een studio wil doen,voor statisch werk zou ik ook zeggen middenformaat,maar bij een swingende modellen shoot zou ik toch voor kleinbeeld kiezen
omdat snelheid daar ook belangrijk is.
Sterkte met je keuze,maar werken met een bepaalde camera blijft toch heel persoonlijk.
vr.grt.
Jan

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie