De Doka > Overige

Wat Doka vragen.

<< < (2/8) > >>

srdlm:
Persoonlijk noteer ik welk papier, filter, diafragma en belichtingstijd, hoogte vergroterkop, en bij doordrukken of tegenhouden een schetsje waar en hoeveel dit is gedaan.

Nicky:

--- Citaat van: srdlm op  3 april 2022, 10:39:16 ---Persoonlijk noteer ik welk papier, filter, diafragma en belichtingstijd, hoogte vergroterkop, en bij doordrukken of tegenhouden een schetsje waar en hoeveel dit is gedaan.

--- Einde van citaat ---

Doe ik ook + evt gebruikte filter bij  variant/mulit contrast papier. En ook welke lamp (als je meerdere lampen gebruikt qua watt).   Meestal begin ik met diafragma F8.

zilverprint:
De druk: altijd emulsie op emulsie. 
Ik noteer weinig daar ik zeer weinig variabelen  introduceer:
Zelfde papier
Zelfde ontwikkelaar
Zelfde formaat (meestal :-p  )

Wat houd ik wel bij:
de technische contactdruk
tijd van de initiƫle druk - proefdruk
printmap: meestal een snelle laserdruk van het negatief/scan proefdruk  met de aandacht punten  "doordrukken/tegenhouden"  voor de zones van belang voor het uiteindelijk beeld.
dit noteer ik in fstops: dus formaat onafhankelijk.

elvinhaak:
Hmmm. ik noteer tijdens het afdrukken wel eens wat op kladblaadjes maar die zijn later al snel onleesbaar en om nu met m'n laptop in de DoKa te gaan zitten met het risico dat ik dan per-ongeluk met fotopapier open verkeerd licht krijg... (handschrift minder dan dat van doctoren).
Meestal druk ik ook in 1 keer per negatief af. Bijvoorbeeld eerst op 10x13 papier tot een afdruk naar m'n zin is en dan beslis ik soms om bijvoorbeeld een 40x30 afdruk van dat negatief te maken wat dan met een paar proefstroken goed te doen is omdat alles nog vers in m'n hersenen zit.
Dan dus meestal een kleine afdruk voor in het album en de grote afdruk voor aan de wand. De kans dat ik een afdruk nog een keer op dezelfde manier zou willen maken is  minimaal, ik denk een jaar of 35-40 geleden dat ik dat nog gedaan heb omdat mensen ze wilden nabestellen... en na een aantal maanden weet ik nog wel redelijk goed hoe ik iets na wil produceren in zulke gevallen, zeker met de originele afdruk erbij in de DoKa.
contactafdrukken maak ik tegenwoordig ook enkel nog digitaal door de 'digitale scans' automatisch in een afbeelding te laten zetten. Dat is meer om sneller terug te vinden op welke film / strook een negatief is die ik zoek om af te drukken.

han:
O.k bedankt allemaal.
Ik ga het eerst niet te moeilijk maken met het logboek.
Maar heb nu wel een idee.

grt Han.

P.s heb mooie glazen maat bekers gekocht bij de Action.. 2,39 p.s
dus dat is ook opgelost.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie