De Fototas > Camera's

Pentax MX

(1/3) > >>

SmithDW:
Hi iedereen,

qua 35 schiet ik al jaren met een Pentax 35mm (in kleine hoeveelheden).
Zou meer 35mm willen shooten maar kvind de pentax iets te traag werken, vooral het scherpstellen is iets te 'onduidelijk' voor mij. Misschien door de te kleine doorkijkje.

Iemand suggesties voor leuke upgrades?

beeperhorrie:
Je koopt tegenwoordig bijna voor niets een late analoge autofocus reflex. Ik heb geloof ik nog ergens een Pentax MZ-50 liggen. Waarom probeer je dat niet eens.
Ik ben zelf op een gegeven moment naar AF overgestapt tot volle tevredenheid; ik gebruikte mijn F90x ruim tien jaar actief en onlangs heb ik er weer eens een rolletje doorgedraaid.

Mono:
De Pentax MX heeft/had (voor zijn tijd) juist een mooi zoekerbeeld. Maar in het traject oculair>prisma>matglas>spiegel kan na veertig(+) jaar best wat aanslag ontstaan. En dan schrik je ervan hoeveel verschil dat maakt met een schoon exemplaar.

Ben je brildragend? In dat geval zit je oog verder van de zoeker af en dat belemmert in meer of mindere mate het goed in de zoeker kunnen kijken. Een oplossing zou dan een corrigerend oculair zijn (en dan de bril afzetten natuurlijk).

Om helemaal van de prismazoeker af te raken bestaan er ook SLR camera's waarbij je het prismahuis kunt verwijderen. Bij Pentax kom je dan uit bij de LX (of een oude Asahiflex, maar die zijn haast antiek en hebben bovendien schroefdraadlenzen). De LX kun je gebruiken "als een Hasselblad", maar of je daarmee minder "traag" wordt is de vraag.

Als dit allemaal geen soelaas biedt, kom je wel bij AF uit. Deze tabel is misschien handig:
https://www.mosphotos.com/PentaxLensCompatibility.html

Als het niet per se Pentax hoeft te zijn nemen de opties uiteraard fors toe. Ik heb zelf heel weinig met AF, maar kan je wel de Nikon F501 aanbevelen.

beeperhorrie:
De F-501 heb ik destijds nieuw gekocht en is inderdaad zo'n camera die je niet meer weg doet. Alles op de logische plekken en als het niet te donker wordt een snel en effectief werkende autofocus.

eMWee:
De  F501 geniet ook hier de voorkeur ; aangename  & degelijke  body ,  veelal  heel goede  (merk)lenzen ( daarom  heb ik  ook  2,5 body's )

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie