De Fototas > Camera's

Praktica EE2

<< < (2/10) > >>

TomJanssen:
Jongens jongens. Het is nog niet zo makkelijk om een goede Praktica voor niet te veel te vinden. Bij de Krinlopers heb ik er maar een gevonden. Een super TL maar daar vroegen ze 30 euries voor zonder lens. noem mij maar een zeikerd maar als het zo open zonder lens in een bak met van alles ligt kan hij ook beschadigen en dat vindt ik dertig net te veel voor een gokje.
Op markt plaats ook niet veel in de buurt. eentje ben ik naar toe gegaan maar die camera werkte de lichtmeter niet. dat was een tipje wat ik op het forum had gelezen om zelf een battry mee te nemen.
Wat is nou een beetje een normale prijs voor een gewone en werkende praktica?

Mono:

--- Citaat van: TomJanssen op  2 augustus 2021, 18:47:12 ---Jongens jongens. Het is nog niet zo makkelijk om een goede Praktica voor niet te veel te vinden.

--- Einde van citaat ---


Nog niet zo heel lang geleden (maar de tijd gaat sneller dan je denkt) kreeg je geld toe als je iemand van een Praktica afhielp. Nou ja, bij wijze van spreken. Let op: ik zeg niet dat dit terecht was.  (!)  Maar dat was wel de realiteit. Het kan dus verkeren.

jbladel:
Ik zou zeggen 25 euro voor een MTL5B. 35 kan ook nog wel, 50 is wel weer veel. Die MTL5B is trouwens een enorm fijn ding, een MTL3 is volgens mij vergelijkbaar.

De batterij voor die EE2 is eigenlijk nog best goed te doen, ik heb daar op een ander draadje nog wel eens wat info gezet.
https://www.analoogfotoforum.nl/index.php/topic,11835.msg303749.html#msg303749

Die contacten waren alleen voor de lichtmeter als ik mij dat goed herinner. En de sluiter is 100% electronisch. Je kan andere m42 lenzen wel gebruiken, maar dan alleen in 'stopped down metering'. Als je zo'n zeiss 135 met electronische contacten kan vinden is dat nog best de moeite. Maar anders zou ik de EE2 ook links laten liggen.

Je kan ook naar de pentax m42 modellen kijken, die zijn stiekem wat beter in gebruik als ik het forum goed begrijp. Zelf geen ervaring mee. Ben na mijn korte avontuur met de MTL5B overgestapt naar canon FD.

Ik heb zelf ook even zitten zoeken, de meeste mensen zijn mbt het aanbieden van praktica's niet zo goed.
Als we het hebben over kringlopen, ga op zoek naar de echte kleine / ouderwetse kringlopen. Die grotere units hebben ondertussen door dat analoge camera's geld waard kunnen zijn. Zag gister ook een ongeteste praktica in 'kringloop' staat, vroegen ze 39 euro voor. Ben toen de deur maar uit gegaan.

PS: nu ik zo aan het zoeken ben vraag ik me wel af waarom je nog een body wil, ipv meer lenzen. Lenzen gaan een stuk meer doen voor je fotografie dan nog een body.

https://www.marktplaats.nl/a/audio-tv-en-foto/fotocamera-s-analoog/m1726125750-praktica-mtl3-en-mtl5-met-tele-lens.html?previousPage=lr

https://www.marktplaats.nl/a/audio-tv-en-foto/fotocamera-s-analoog/m1733345120-praktica-mtl3-pentacon-fotocamera-spiegelreflexcamera.html?previousPage=lr

staat op dit moment qua praktica's idd niet heel veel op MP, ik heb alleen gekeken naar de MTL 3 en de MTL 5B, met de rest ben ik niet bekend.

!karen:

--- Citaat van: Mono op  2 augustus 2021, 18:52:43 ---
Nog niet zo heel lang geleden (maar de tijd gaat sneller dan je denkt) kreeg je geld toe als je iemand van een Praktica afhielp. Nou ja, bij wijze van spreken. Let op: ik zeg niet dat dit terecht was.  (!)  Maar dat was wel de realiteit. Het kan dus verkeren.

--- Einde van citaat ---
ik heb er 6 weg gegooid omdat ik ze aan een 10tje niet eens kwijt kon.... en 2 heb ik omgebouwd tot lamp. En dat was niet lang geleden....

TomJanssen:
Ach dan wacht gewoon nog ff.  Ik heb zelf ook nog wel eens een oude camera weggegooid. ooit een afga klik en een kodakje voor die kassettes. ja dat doe ik dus niet meer.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie