De Fototas > Camera's

Praktica EE2

(1/10) > >>

TomJanssen:
Hallo mensen. Ik heb een heel fijne praktica MTL3 met 28 50en 135 lens. Voldoet goed maar ik wil er nog een body bij. Bij de kringloop hier heb ik een Practica EE2 gereserveerd. Volgens mij is dit ook een schroef camera en kan ik dus mijn lensen op allebei  gebruiken. Maar ik weet het niet zeker want ik zag dat deze wel drie contacten heeft op zij standaard lens.

Wie helpt mij verder?

Groet Tom

beeperhorrie:
Ik zou het zelf niet doen. De EE2 heeft een batterij nodig die niet meer gemaakt wordt. Ik heb er ooit een gehad (nooit gebruikt en weer weggegeven) maar volgens mij heb je ook objectieven nodig met drie van die contacten (herkenbaar aan de voorkant aan het opschrift electric). Ik zou gewoon op zoek gaan naar een gewone Praktica als een MTL3, MTL5, Super TL 1000, LTL, enz. Voordeel is dat die allemaal zo ongeveer gelijk zijn aan die je al hebt. Je kan ook nog kijken voor een Fujica ST of een Pentax met M42 aansluiting (zijn vaak wel wat duurder).

Mschekkerman:
De EE2 is er meer een camera geworden voor liefhebbers en verzamelaars. Het kost erg tamelijk wat moeite om ze weer goed werkend te krijgen. Een adapter om de batterij te vervangen is wel te maken of te krijgen. (tenminste als de camera na jaren op de plank te hebben gelegen nog werkt)

Als je hem voor een goede prijs kan kopen, en de objectieven zijn allemaal van Pentacon dan zou ik het zeker doen. De EE2 heeft sowieso wat verzamelwaarde.

Het is lonend om naar een andere Praktica op zoek te gaan als je er mee wil fotograferen. De laatste van de L serie, bijv. de MTL5, MTL50 of MTL5B zijn goede keuzes.

CanonFD:
Welkom
Ik ben een nul op Practica gebied.
Maar toch ook wel met een set vriend begonnen.
Je vindt hier een hoop ervaring en kennis op allerlei gebied.

TomJanssen:
Nou dat is dus duidelijk. Beter even verder zoeken dus.
Ik ben niet zo van het verzamelen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie