De Digitale Doka > Scanners

Reparaties Nikon Coolscan

(1/3) > >>

okke:
Beste forumleden,

ik heb al een jaar of twaalf een Nikon Super Coolscan ED 9000 die al aardig wat uurtjes bij mij heeft gedraaid. Een jaar of wat geleden moest de powerschakelaar al eens worden vervangen en nu heb ik weer een probleem: de scanner gaat gewoon aan en werkt dan ook, maar na een tijdje scannen gaat de power eraf. Lampje uit, niets meer mee te doen. Na een paar minuutjes wachten kan ik hem echter gewoon weer aanzetten en doet hij het weer, tot na een aantal scans het circus weer van voor af aan begint. Ik heb het vermoeden dat er inwendig iets aan vervanging toe is en oververhit raakt of zo. Ik ben echter niet zo handig met de soldeerbout en heb totaal geen verstand van elektronica, dus zelf ga ik er niet aan knutselen.
Mij is bekend dat het servicecentrum van Nikon in Beverwijk nog wel onderhoud doet, maar geen onderdelen meer heeft.
Wie heeft goede suggesties voor wat ik het beste kan doen: toch eerst mijn geluk in Beverwijk beproeven - ik heb wel eens gelezen dat de monteur die de scanners doet zich veel moeite getroost om de apparaten weer aan de praat te krijgen - of een ander elektrotechnisch bedrijf zoeken dat met deze machines overweg kan. Ik heb een exemplaar van mijn toenmalige werkgever voor het vervangen van een switch eens naar Grafitronic in Heiloo gebracht; dat ging op zich goed maar ze gaven destijds wel aan eigenlijk niet heel erg los te zijn op deze scanners. Aangezien er nu wel enig diagnostisch onderzoek moet worden gedaan, ben ik eigenlijk op zoek naar de best vindbare deskundige.
Ik ben vanzelfsprekend erg voorzichtig met mijn Nikon, hij is in velerlei opzicht goud waard en er ligt hier nog veel werk voor hem te wachten... 8(
Alle adviezen zijn van harte welkom!

Alvast hartelijk dank, Okke Groot

cmug:
Klink als iets te veel warmte en dat die daardoor zichzelf uitschakelt. Als mechanica teveel wrijving heeft door vuil of ingedikt vet kan het zijn dat aanstuur electronica het te zwaar heeft.
Maar kan ook gewoon verlopen electronica instelpunt zijn ergens
Als je iemand op het forum zoekt die repareert, is even handig dat je de provincie erbij zet. Ik heb veel electronica ervaring. Maar mensen uit Zuid Limburg zie ik echt niet langskomen.

Coosc:
Ik zou toch eerst even naar Beverwijk gaan. Een aantal jaren geleden heb ik daar mijn Super Coolscan 8000 laten repareren. Omdat er geen onderdelen meer verkrijgbaar zijn heeft hun specialist een mechanisch onderdeel toen zelf gerepareerd en de rest een servicebeurt gegeven. En dat ook nog eens kosteloos.

Prima service van het Nikon service center

cmug:
Ik sluit mij aan bij de voorgaande schrijver :de best vindbare deskundige
Nikon service center
Apparaten die niet meer ( financieel aantrekkelijk ) reparabel zijn bij proff. bedrijven, daar moet je zelf aan gaan sleutelen lijkt me. 

okke:
Bedankt voor jullie reacties tot nu toe. Misschien is de weg via Beverwijk inderdaad de meest geĆ«igende. Ik heb ze inmiddels een mailtje gestuurd. Ik zal jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Mocht het daar allemaal niet lukken, dan ga ik graag via onder meer dit forum op zoek baar alternatieven. Ik woon zelf in Apeldoorn, maar werk in de Randstad, dus is veel binnen Nederland wel te bereizen. Voor een echt goed adres zou ik overigens ook best willen afreizen naar Groningen of Zuid-Limburg. Kom ik daar ook weer eens  ^^

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie