Auteur Topic: dia s scannen  (gelezen 147 keer)

Offline edbrug

  • Nieuw
  • *
  • Berichten: 1
dia s scannen
« Gepost op: 11 januari 2020, 16:48:15 »
Beste,
Ik ben nieuw op dit forem, ik heb een vraag ik wil mijn dia s gaan scannen ik heb een een Grundig FS500-1 gekocht via Marktplaats maar zit helaas geen installatie cd bij, kan iemand mij helepen. Hij is niet te downloden via google.

Offline Mono

  • Analoog liefhebber
  • ****
  • Berichten: 1.598
Re: dia s scannen
« Reactie #1 Gepost op: 11 januari 2020, 17:04:20 »
Welkom!  :)

Met de digitale kant kan ik je niet helpen helaas.
Wie bang is om te vragen schaamt zich om te leren.

Offline jelgervandijk

  • Vaste bezoeker
  • ***
  • Berichten: 578
  • Niet geschoten is altijd mis...
Re: dia s scannen
« Reactie #2 Gepost op: 11 januari 2020, 17:15:19 »
Als de Grundig dezelfde is als het model van Yashica met verder zelfde type naam zou je deze kunnen proberen: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/yashica-fs-500-film-scanner-driver/094e01f0-d6a5-43da-ba9d-4e272629b036

Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk

Beautiflex TLR, Belfoca, Agfa Click II, Reporter Junior II, Franka Solida Jr.

Offline jelgervandijk

  • Vaste bezoeker
  • ***
  • Berichten: 578
  • Niet geschoten is altijd mis...
Re: dia s scannen
« Reactie #3 Gepost op: 11 januari 2020, 17:15:50 »
En desnoods kijken of Vuescan werkt.

Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk

Beautiflex TLR, Belfoca, Agfa Click II, Reporter Junior II, Franka Solida Jr.

Offline Erwin TF

  • Analoog liefhebber
  • ****
  • Berichten: 6.799
  • Zal ik het ooit eens leren.... Betwijfel het.
    • Flickr
Re: dia s scannen
« Reactie #4 Gepost op: 11 januari 2020, 17:34:59 »
Ik heb even gekeken, maar de drivers gaan niet verder dan Windows 7. Of dat ze ook met W10 werken, geen idee.
Gezien de originele verkoopprijs tegen de € 45,- was zou ik niet al te hoge verwachtingen hebben, middelmatig op z'n best.
Hij is trouwens onder verschillende merknamen te koop geweest; o.a. Grundig, König en Vistaquest.
Het huidige Grundig heeft trouwens niks meer te maken met het oorspronkelijke Duitse bedrijf. In de jaren 90 werd Philips de eigenaar en tegenwoordig is het Turkse Beko Elektronik de eigenaar van het merk.
A technically perfect photograph can be the world's most boring picture -Andreas Feininger-

Offline Ed Post

  • Analoog liefhebber
  • ****
  • Berichten: 1.001
Re: dia s scannen
« Reactie #5 Gepost op: 11 januari 2020, 17:39:00 »
Het probleem ontstaat als er gebruik gemaakt wordt van TWAIN-drivers. W10 herkent dat niet meer.

Offline Frits

  • Regelmatige bezoeker
  • **
  • Berichten: 52
Re: dia s scannen
« Reactie #6 Gepost op: 11 januari 2020, 21:44:43 »
Ik heb hem hier gevonden en gedownload als test   en binnen  :) werkend krijgen  is nog een verassing voor je

http://semantic.gs/fs_500_digifilmscan_driver_download

https://www.google.nl/search?client=opera&q=grundig+fs-500-1+driver&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
« Laatst bewerkt op: 11 januari 2020, 21:47:50 door Frits »