De Fototas > Lichtmeters

Iemand met een Gossen Lunasix 3 in de Achterhoek?

(1/2) > >>

Joep:
Dag allemaal,

Onlangs heb ik via Marktplaats de genoemde lichtmeter gekocht en daarbij twee nieuwe batterijen PX625A van Varta. Het apparaat werkt niet. Bij de batt. contr. slaat de meter niet uit. Nu lees ik dat de PX625A mogelijk geen goede batterijen zijn. Het moeten PX625 batterijen zijn of een ander bijzondere batterij.

Nu is mijn vraag; Is er iemand in de Achterhoek (of directe omgeving) die een werkende Lunasix 3 heeft waarvan ik de batterij even zou mogen gebruiken? Zodoende weet ik of het aan de batterij ligt of dat het apparaat defect is.

cmug:
Heb je geen (eenvoudige) multimeter om de batterijen te meten ?
De PX625A is de verkeerde batterij. Goed m.b.t. maat, doch verkeerde spanning (circa 1,5 volt). Meter moet echter prima uitslaan bij deze verkeerde batterij, doch meet waarden zullen wat ernaast zitten (1 a 2 diafragma waarde schat ik) 
PX625 is niet meer te koop, heel veel artikelen op www te vinden, voor aanpassingen van de hardware of speciale adapter maken/kopen.

Tom Van de Peer:
Ik kan me vergissen, maar ik denk dat het ook zou moeten werken met zink-lucht batterijen (blauwe). Ik meen me dat toch te herinneren...
Je moet dan wel het batterijcompartiment verkleinen. Dat kan met bvb een ringetje dat je afzaagt van een pvc elektriciteitsbuis en waarvan je de wand ook doorzaagt zodat je het kan samenknijpen om de diameter aan te passen aan de diameter van het batterijcompartiment.

Verstuurd vanaf mijn BLA-L29 met Tapatalk

cmug:
De  mrb625 is de zink-lucht versie. Dat is een uitstekende vervanger is voor PX625. Doch kost wel 10,- per stuk en gaat denk ik ½ jaar mee. Dus mijn advies, meter aanpassen op zilveroxide batterij. Passieve adapter kopen voor SR44 batterij naar 625. 

Guusje:
Wat ook kan is het compartiment verkleinen en dan 2 keer een 675. Kost niet veel.

Groet,

Guusje

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie