Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Next
1
Van alles wat! / Re: Antwerpen, wijken?
« Laatste bericht door Luuk Gepost op Vandaag om 19:40:16 »
Weet niet wanneer je gaat, maar vanaf 9 maart is een tentoonstelling van Harry Gruyaert in het FOMU. Zal ongetwijfeld de moeite waard zijn.
2
Camera's / Re: Hoeveel analoge Leica M gebruikers zijn er op het forum?
« Laatste bericht door Jonnie88 Gepost op Vandaag om 19:34:21 »
Even een gerelateerd vraagje. Ik heb momenteel een Leica M4-2 met Voigtlander 35mm 1.4 MC en een Canon LTM 50mm f1.2. Nu zit ik erover na te denken om te sparen voor een M9 of M240  (voor ernaast uiteraard). Zijn er in de omgeving Utrecht misschien forumleden van wie ik een van beide camera's een dagje kan lenen/uittesten om na te gaan of ik het waard ga vinden?

Tuurlijk, het halve AFF heeft digitale camera's van tussen de 2500 en 5000 euro liggen "voor ernaast" die ze graag een dagje aan jouw uitlenen.

Jon

3
Camera's / Re: Hoeveel analoge Leica M gebruikers zijn er op het forum?
« Laatste bericht door Paul Verrips Gepost op Vandaag om 19:29:28 »
Lijkt me leuk zo'n analoge Leica dag. Alleen M of ook SL gebruikers ?
Even expert vraagje. Ik lees dat de bovenkant van een (moderne) M soms van messing soms van aluminium is gemaakt. Maar ik zie echt geen verschil bij zwarte M wat voor materiaal eronder zit. Zijn er liefhebbers die juist messing of juist aluminium legering willen en waarom dan ? Zwart geëloxeerd aluminium is n.l. wel weer anders dan zwarte verf, maar dan meer esthetische op de slijtpunten, dat snap ik wel.

Bij messing in combinatie met een zwart gelakte M body treed na verloop van tijd een mooie "patina" op. Door de slijtage van de verf komt op een mooie manier de messing er doorheen. Bij een chrome zwarte body zie je dat niet zo gauw, die zijn veel beter bestand tegen slijtage van de zwarte laag. Bij zilver chrome zie je het ook nagenoeg niet voorkomen.

Feitelijk dus esthetisch in de ogen van vele Leica liefhebbers.
4
Overige films / Re: jaar verlopen packfilm
« Laatste bericht door defotobakker Gepost op Vandaag om 18:55:59 »
inschatting maken wat je er aan zou willen uitgeven..
het risico is on-inschatbaar, ik heb oudere pakjes gehad die het prima deden en nieuwere met poeder, maar geen beeld.. it's up to you......(2009 is voor polaroid niet oud, of laat ik het zo zeggen polaroid bestaat er geloof ik niet veel nieuwer....) el groto was me voor, maar ik post het toch...:)
5
Overige films / Re: jaar verlopen packfilm
« Laatste bericht door Degroto Gepost op Vandaag om 18:50:40 »
Tja heel erg onvoorspelbaar. Ik heb jongere film gehad die uitgedroogd was en oudere film die helemaal prima was. Als het een stevige prijs is moet je je afvragen of je die gok wil nemen. Het zou goed moeten zijn...maar ja.... 8(
6
Kleinbeeld / Re: FILM Ferrania
« Laatste bericht door Kodachrome25 Gepost op Vandaag om 18:09:19 »
Heb zojuist 3 x P30 besteld bij macodirect met nog een hele lading andere rolletjes.
7
Van alles wat! / Re: Antwerpen, wijken?
« Laatste bericht door Jelmer Gepost op Vandaag om 18:09:12 »
Frike, dank je wel!
8
Van alles wat! / Re: Antwerpen, wijken?
« Laatste bericht door Frike Gepost op Vandaag om 17:57:54 »
Hi
Ik zou zeker de voetgangerstunnel nemen naar Linkeroever. Zowel de tunnel als het zicht op de rechteroever is de moeite.
Het nieuwe havenhuis (ontwerp van Zaha Hadid) is erg knap - het oude met het nieuwe is een mooie combo.
Als je graag oude huizen fotografeert is de buurt Zurenborg (10 minuutjes met de tram) wel de moeite, vooral de Cogels Osyslei bevat wel enkele pareltjes.
Aan en in het MAS kan je wel fijne foto's trekken, zowel aan de kleine haven als aan het museum.
In het centrum van Antwerpen vind ik het Hendrik Conscience plein met de Sint-Carolus Borremeus kerk het mooiste, dit is echt mijn favoriete plekje :-)

Alvast een erg fijn verblijf in mijn stad.

Groetjes
9
Interessante links / Re: Ektachrome komt terug...?
« Laatste bericht door Kodachrome25 Gepost op Vandaag om 17:46:17 »
Laten we hopen dat het het commitment van Kodak is om de komende 10 jaar Endura RA4 papier op de markt te houden. Da's eigenlijk het voornaamste waarmee ze bij mij de blits zouden maken. Ik vind dat papier absoluut superieur aan Fuji CA. Maar goed, dit zal allicht ijdele hoop zijn.
Kodak heeft een hint geplaats!

"Film is back in the fast lane."

https://mobile.twitter.com/KodakProFilmBiz/status/965903917958737921

Wat zijn de oude opties?

TMZ3200, Kodak Ektar 1000.

Misschien iets nieuws? Portra 1600? als wanneer Fuji stopt met Natura 1600 in Maart/April is er geen 1600 kleuren film meer over.
10
Overige films / jaar verlopen packfilm
« Laatste bericht door Antoinette Gepost op Vandaag om 17:34:32 »
Zouden jullie 8 a 9 jaar over datum type 100 polaroidfilm (altijd gekoeld bewaard volgens de eigenaar) nog aandurven? Ik zie ergens een pakje chocolate film staan maar de expire date is10/2009 en er wordt best een stevig prijsje voor gevraagd. Vind ik op zich niet erg, als de film het nog doet..maar dat vind ik lastig inschatten.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10 Next